PÁLYÁZATOK PÁLYÁZATOK

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges: fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. Bővebben

ÉPÜLETSZELLŐZTETÉS

Vissza

VITOVENT 300

Lakásszellőztető rendszer

Épületszellőztető rendszer adatlap - Vitovent 300 (pdf 1.71 MB)

A kellemes és tiszta friss levegőért.

Egy modern lakás, családi ház fokozottan szigetelt nyílászárókkal rendelkezik. E nyílászárók előnye, hogy hőszigetelésükkel energiát takarítanak meg, hangszige-telésükkel teljesen elzárhatják a külvilág zajait. A modern nyílászáró szinte teljesen légtömör, ezért az egészséges élethez szükséges friss levegő szellőztetés nélkül nem tud a lakótérbe jutni. Az eredmény: az elhasznált levegő káros alkotóelemei felhalmozódnak, a nedvességtartalom emelkedik - fejfájás, kellemetlen szag, rossz közérzet és gombásodás léphet fel.

A Vitovent 300 lakásszellőztető berendezés a modern lakások szellőztetési problémáit oldja meg. Alkalmazásával csukott ablakok mellett is folyamatosan friss levegő járja át a lakását, amely kellemes közérzetet eredményez. A beépített hővisszanyerőnek köszönhetően télen a távozó meleg levegő energiája felmelegíti a friss levegőt, így az energia nem vész el. Nyáron a kellemesen hideg belső levegő cseréje során a távozó levegő a frisslevegőt lehűti - légkondícionáló készülék nélkül is alacsonyabb belső hőmérsékletet tud fenntartani.

Szellőztetés minimális energiaveszteséggel

A Vitovent 300 készülékkel rengeteg energiát takaríthat meg. A távozó levegő energiájának 90%-a visszanyerésre kerül, így az üzem alatt szinte nem kell számolni veszteséggel.

Nyári üzem: éjszaka a hideg külső levegővel hűteni, nappal a hideget benntartani!

A Vitovent 300 magától eldönti, hogy szükség van-e a hővisszanyerésre. Ha nyáron az épületen belül melegebb van, mint kint, egy kikerülő ág (bypass) segítségével a hideg levegőt felmelegítés nélkül vezeti a helyiségekbe.

Az allergiások végre fellélegezhetnek

A Vitoventhez illeszthető gyári pollenszűrő használatával (6-os szűrőosztály) a frisslevegőt folyamatosan szűrheti. Ezzel az allergiától szenvedő családtagjai is élvezhetik a kellemes környezetet.

Szembetűnő előnyök:

♦ A jól szellőztetett lakótér kellemes környezetet teremt.

♦ A frisslevegő szűrése -allergiások számára kiemelten fontos.

♦ 90%-os hővisszanyerés - télen-nyáron energiát takarít meg.

♦ A lakás önmagától szellőzik - nincsenek maradandó kellemetlen szagok.

♦ Nyáron az éjszakai hideg levegő lehűti az épületet csukott ablakok mellett is: alacsonyabb átlaghőmérséklet légkondícionáló berendezés nélkül.

♦ Csukott ablakok - nagyobb biztonság, kisebb környezeti zaj, hőszigetelés - nyugodt élet.

REFERENCIÁK REFERENCIÁK

Elege van már a porszívózás bosszúságaiból? Nem hallja közben a televíziót, vagy a rádiót? Nem tekeredik föl a vezeték? Bővebben