PÁLYÁZATOK PÁLYÁZATOK

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges: fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. Bővebben

NAPKOLLEKTOR

Vissza

VITOSOL 200

Közvetlen átfolyású vákuumcsöves napkollektor

Napkollektor adatlap - Vitosol 200 (pdf 1.25 MB)

Az új közvetlen átfolyású Vitosol 200 vákuumcsöves kollektor bárhová elhelyezhető. A formatervezett elosztódoboznak köszönhetően a Vitosol 200 beilleszkedik a tető látványába.

Hatékony napenergia hasznosítás

A Sol-Titan bevonatú abszorber különösen magas hatásfokkal hasznosítja a beérkező napsugarakat. Azért, hogy a begyűjtött energia ne vesszen kárba, a vákuum kíváló hőszigetelő tulajdosága felel. Mivel gyakorlatilag nincs hőveszteség az üvegcső és az abszorber között - a kollektor már az elenyésző napsugarakat is hasznos hővé alakítja.

Magas energiakihasználás hosszú távon

A Viessmann napkollektorokat átlagon felüli élettartamra méretezik. Ennek biztosítéka a felhasznált magas minőségű korrózióálló alapanyagok, mint a boroszilikát üveg, a réz, és a nemesacél. Az abszorbert a vákuumcsőbe helyezik el. A cső hosszútávú védelmet nyújt az időjárás viszontagságaival és a szennyeződésekkel szemben, és így biztosítja a folyamatosan magas energiakihasználást.

Gyors és biztonságos szerelés

A Vitosol 200 napkollektorokat előreszerelt modulokban szállítjuk. Az új, innovatív csatlakozásnak köszönhetően a vákuumcsövek egyszerűen és gyorsan szerelhetők, szerszám használata nélkül. A csöveket egyszerűen helyezzük az elosztódobozba - klikk - és már kész is. Minden csövet az optimális irányba lehet fordítani, így maximálhatjuk az energiakihasználást kedvezőtlen tájolás esetén is. További kollektorok csatlakozatása a bevált nemesacél összekötő csövekkel történik.

Szembetűnő előnyök:

♦ Kimagaslóan hatékony, közvetlen átfolyású vákuumcsöves napkollektor, napenergia hasznosításához.

♦ Bárhová elhelyezhető: függőleges vagy vízszintes szerelés, lapostetőn, ferdetetőn, akár homlokzatokon is.

♦ A vákuumcsövek egyszerű és biztonságos csatlakoztatása egy új, innovatív csatlakozórendszernek köszönhetően.

♦ Szennyeződésre nem kényes, vákuumcsőbe integrált abszorberfelület.

♦ A csövek egyenként a nap irányába forgathatók, így maximálható az energiakihasználás.

♦ Az elosztódoboz hőszigetelése hatékonyan csökkenti a készenléti veszteséget.

♦ Egyszerű szerelés Viessmann rögzítőkészletekkel, nemesacél csatlakozócsövekkel.

♦ Az elosztódobozba épített gyűjtővezetéknek köszönhetően az előremenő és visszatérő vezetéket egy oldalról is csatlakoztathatjuk.

REFERENCIÁK REFERENCIÁK

Elege van már a porszívózás bosszúságaiból? Nem hallja közben a televíziót, vagy a rádiót? Nem tekeredik föl a vezeték? Bővebben