PÁLYÁZATOK PÁLYÁZATOK

A hőszivattyú a környezet energiájának hasznosítására szolgáló berendezés, mellyel lehetséges: fűteni, hűteni, meleg vizet előállítani. Bővebben

NAPKOLLEKTOR

Vissza

VITOSOL 300

Heatpipe-elv alapján működő vákuumcsöves napkollektor

Napkollektor adatlap - Vitosol 300 (pdf 401 KB)

A bevált Heatpipe-elv alapján működő Vitosol 300 vákuumcsöves kollektor a legmagasabb üzembiztonsággal rendelkező Viessmann napkollektor. Alkalmazása minden olyan a rendszerben javasolt, ahol hosszabb időszakon keresztül - magas besugárzás mellett - nincs hőelvétel, másnéven stagnálás lép fel. A beépített hőmérsékletkorlátozó és a vákuumcsövek száraz bekötése kimagasló üzemi biztonságot eredményez.

Heatpipe-elv, magas üzembiztonság

A Heatpipe-elv alapján működő kollektornál a szolárrendszer fagyálló közege nem közvetlenül a vákuumcsőben áramlik. Az abszorberben speciális hőhordozó közeg cirkulál, amely napsütés hatására elgőzölög, és a hőt egy hőcserélőn (kondenzátor) keresztül adja át a fagyálló közegnek.

Duotec: a dupla jobban működik

A kondenzátort teljesen körbeveszi a Duotec duplacsöves hőcserélő (Viessmann szabadalom). Segítségével a fagyálló közeg könnyen és effektíven veszi fel az átáramló energiát.

Egyszerű szerelés és karbantartás

A szerelés a bevált nemesacél rögzítőrugós csatlakozónak köszönhetően gyorsan és egyszerűen elvégezhető. A csöveket a rögzítés előtt forgatni lehet, így könnyen a nap irányába állíthatók. A vákuumcsövek csatlakoztatása szárazon történik, így a hőhordozó közeg és a glikol-víz keverék között nincs közvetlen kapcsolat. Alkalmazásával a csövek esetleges cseréje akár feltöltött rendszer mellett is lehetséges.

Túlhevülés elleni védelem

A különösen intenzív napsugárzás sem tudja károsítani a Vitosol 300 vákuumcsöves kollektorral szerelt rendszereket. A beépített hőmérsékletkorlátozó hoszútávú védelmet biztosít a túlhevüléssel szemben.

Magas minőségű alapanyagok

A megbízhatóságot, az üzembiztonságot és a hosszú élettartamot a magas minőségű, korrózióálló alapanyagok garantálják. Többek közt a boroszilikát-üveg, a réz és a nemesacél.

REFERENCIÁK REFERENCIÁK

Elege van már a porszívózás bosszúságaiból? Nem hallja közben a televíziót, vagy a rádiót? Nem tekeredik föl a vezeték? Bővebben